Друштво математичара Србије - подружница Шабац

Резултати општинског такмичења

На окружно такмичење из математике ученика основних школа су се пласирали ученици који су освојили:
- IV разред: 35 или више поена;
- V разред: 20 или више поена;
- VI-VIII разред: 30 или више поена;
на општинском такмичењу из математике.
Окружно такмичење ће бити одржано у Шапцу, 23. марта у ОШ „Лаза К. Лазаревић”.

Државно такмичење из информатике ученика основних школа

Сјајне вести и са државног такмичења из информатике ученика основних школа. На Српску информатичку олимпијаду су се пласирали ВУКАШИН БАБИЋ, шести разред и ДУШАН БЕГУШ, осми разред, из ОШ Николај Велимировић, освојивши другу, односно трећу награду на државном такмичењу! Поред њих, похвалу је освојио НИКОЛА МИРЧИЋ, осми разред из ОШ Јован Цвијић. Честитке свим ученицима! Желимо им пуно успеха на наредним такмичењима!

Државно такмичење из математике ученика основних школа

Одличне вести стижу нам из Јагодине, са државног такмичења из математике ученика основних школа. Наши ученици су освојили једну прву награду, две треће и две похвале.
Апсолутни првак међу ученицима шестог разреда био је ВУКАШИН БАБИЋ из ОШ Николај Велимировић.
Треће награде су освојили ученик седмог разреда МАРКО РАШКОВИЋ из ОШ Јеврем Обреновић и ДУШАН БЕГУШ, ученик осмог разреда из ОШ Николај Велимировић.
Похваљени су ученици седмог разреда СТЕВАН МАРИНКОВИЋ из ОШ Николај Велимировић и ЈЕЛЕНА СТЕКИЋ из ОШ Мика Митровић.
Честитке свим ученицима и њиховим професорима и желимо им још много успеха у будућности!

Припреме за државно такмичење основних школа из математике

У суботу, 7. априла у 12 часова биће одржане припреме за државно такмичење основних школа из математике. Предавач је Срђан Стефановић, сарадник на катедри за примењену математику Електротехничког факултета у Београду, некада успешан такмичар. Позивамо све заинтересоване ученике да присуствују предавањима. Такође, позивамо све професоре, студенте и љубитеље математике који би хтели да држе припреме да се јаве на мејл dms.sabac@gmail.com.

Државно такмичење из информатике ученика основних школа

На државно такмичење из рачунарства за ученике основних школа, које ће се одржати у Београду у Рачунарској гимназији 15-ог априла, пласирали су се:
Вукашин Бабић (шести разред), Дарио Радојчић (седми разред) и Душан Бегуш (осми разред),
сви ученици су из ОШ Николај Велимировић и Никола Мирчић из ОШ Јован Цвијић из Змињака (осми разред). Честитке свим ученицима и желимо им пуно успеха на државном такмичењу! Посебне честитке Вукашину и Душану, који су остварили пласман и на државно такмичење из математике уз сјајне резултате на окружном такмичењу.

Државно такмичење из математике ученика основних школа

На 51. државно такмичење из математике ученика основних школа, које ће се одржати 21.априла у Јагодини, пласирало се 8 ученика из наше подружнице. То су:
Шести разред: Вукашин Бабић (ОШ Николај Велимировић) (са максималних 100 поена);
Седми разред: Марко Рашковић (ОШ Јеврем Обреновић), Јелена Стекић (ОШ Мика Митровић, Богатић), Стеван Маринковић (ОШ Николај Велимировић);
Осми разред: Душан Бегуш (ОШ Николај Велимировић) (са максималних 100 поена), Нина Остојић (ОШ Мика Митровић, Богатић), Ива Мијаиловић (ОШ Николај Велимировић), Вељко Божић (ОШ Николај Велимировић).
Свим ученицима желимо пуно успеха на државном такмичењу!

Окружно такмичење из математике ученика основних школа

Окружно такмичење из математике ученика основних школа одржано је 25.3.2018. у ОШ Вук Караџић у Лозници. Задаци, решења и резултати са такмичења налазе се на одговарајућим страницама. Државна комисија ће утврдити коначне резултате, као и списак учесника Државног такмичења и објавити их на сајту ДМС-а 4. априла. Државно такмичење ће се одржати на Факултету педагошких наука Универзитета у Крагујевцу, Милана Мијалковића 14, Јагодина, од 20. до 22. априла.

Велики успех наших средњошколаца на окружном такмичењу из програмирања

На окружном такмичењу из програмирања одржаном 11.3.2018. године наши ученици су остварили велики успех освојивши 7 награда, чиме су остварили пласман на државно такмичење.
Прве награде су освојили: Стефан Букоровић и Давид Милинковић,
другу награду је освојио Бојан Васић,
треће награде су освојили Александар Симеуновић, Петар Ковачевић, Немања Савески (А категорија) и Душан Обрадовић (Б категорија).
Сви такмичари су ученици Шабачке гимназије. Желимо им пуно успеха на државном такмичењу које ће се одржати 22. априла!

Окружно такмичење ученика основних школа

Oкружно такмичење ученика основних школа одржаће се у недељу, 25.марта у Лозници. Израда задатака почиње у 10 часова. За све ученике и њихове учитеље и наставнике организован је превоз из Шапца. Полазак је у 7:45 испред Дунав осигурања. Свим ученицима желимо пуно успеха на такмичењу!

Две друге и две треће награде на државном такмичењу!

Наши ученици остварили су веома запажен успех освојивши две друге и две треће награде, као и једну похвалу на државном такмичењу из математике ученика средњих школа одржаном 10. марта на Машинском факултету у Београду.
Друге награде су освојили: Никола Савић, II разред и Александар Симеуновић, III разред.
Треће награде су освојили Ања Петровић, I разред и Никола Симић, IV разред,
док је похвалу освојила Маша Ђурић, I разред.
ЧЕСТИТКЕ СВИМ УЧЕНИЦИМА! Честитке и њиховим професорима Мирјани Ћорилић, Горану Ђурићу и Синиши Мозетићу. Сви ученици су из Шабачке гимназије

Резултати општинског такмичења

На окружно такмичење из математике ученика основних школа су се пласирали ученици који су освојили:
- IV разред: 60 или више поена;
- V-VIII разред: 40 или више поена;
на општинском такмичењу из математике.
Окружно такмичење ће бити одржано у Лозници, 25.марта у ОШ „Вук Караџић”. За све ученике и наставнике организован је превоз до Лознице.

Резултати окружног такмичења

Честитке свим ученицима који су се пласирали на државно такмичење средњошколаца из математике! Посебно, честитамо ученицима из наше подружнице: Ањи Петровић, Маши Ђурић, Николи Савићу, Александру Симеуновићу, Николи Симићу и Урошу Марковићу. Такође честитамо и њиховим професорима: Мирјани Ћорилић, Горану Ђурићу, Синиши Мозетићу и Зорану Јовановићу. Сви ученици су из Шабачке гимназије. Резултати такмичења налазе се на одговарајућој страници.

Окружно такмичење ученика средњих школа

У суботу, 24. фебруара у гимназији Вук Караџић у Лозници, одржаће се окружно такмичење ученика средњих школа. Такмичење почиње у 10 часова. По завршетку такмичења, на овој страници, биће објављени задаци и резултати такмичења.

Општинско такмичење ученика основих школа

У суботу, 24. фебруара у Основној школи Лаза К. Лазаревић, одржаће се окружно такмичење ученика основних школа. Такмичење почиње у 10 часова. По завршетку такмичења, на овој страници, биће објављени задаци и резултати такмичења, који ће најпре бити објављени на сајту школе организатора.

Сајт подружнице

Поштовани, обавештавамо вас да је почео са радом сајт ДМС - подружнице Шабац. Ово је још увек радна верзија, и биће подложна честим променама.